Elektrotechniek en Beveiligingtechniek

Particulier
Voor al verbouwingen, uitbreidingen en/of renovatie projecten bent u bij ons aan het goede adres.
Van de tuinverlichting tot het stopcontact op zolder, van de deurbel tot uw televisie aansluiting op de slaapkamer kunt u bij Multech terecht. Door de keuze uit een breed assortiment word het schakelmateriaal op maat en kleur geleverd.
Ook in de meterkast moet er met uiterste netheid gewerkt worden. Mede hierdoor heeft Multech een goede naam weten op te bouwen in de regio Dordrecht. De precisie waarmee de installatie wordt opgeleverd voorkomt storingen en brandgevaar.

Kleine zakelijke markt
Minstens zo belangrijk als het installeren is het onderhouden van installaties. Zowel voor grote als voor kleine gebouwen geldt dat een goed onderhouden installatie levensgevaarlijke situaties kan voorkomen. Voor zowel noodverlichtingsinstallaties als elektrische installaties bestaat er zelfs een onderhoudsverplichting.
Onze monteurs controleren regelmatig of de kwetsbare componenten dienen te worden vervangen, het zogenaamde preventieve onderhoud. Waarom wachten tot het te laat is?

Soorten noodverlichting
Noodverlichting bestaat uit een 2-tal verlichtingssoorten, te weten:

  • Algemene noodverlichting die inschakelt als de normale verlichting uitvalt;
  • Vluchtwegaanduiding/paniekverlichting die bedoelt is om bij stroomuitval en/of calamiteiten personen de snelste weg aan te duiden naar een (nood)uitgang.

NoodverlichtingVerplichting tot inspectie
Een noodverlichtingssysteem moet ieder jaar worden geïnspecteerd. De eigenaar/gebruiker moet een ter zake kundig persoon aanwijzen om het systeem te onderhouden en alle noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren. De noodverlichting wordt geïnspecteerd / gecontroleerd door:

  • Visuele controle
  • Controle door beproevingen

De inspectie wordt uitgevoerd conform de geldende regelgeving van het Bouwbesluit en de Arbeidsomstandighedenwet, de installatie wordt beoordeeld op de meest recente produktnormen.

Risicofactoren
Geconstateerde bevindingen tijdens een inspectie worden verdeeld in
risicofactoren:

  • A. Hoog risico, vraagt om een directe aanpassing van de installatie.
  • B. Matig risico, is een situatie die om een aanpassing van de installatie op de korte termijn vraagt.
  • C. Laag risico, is geen gevaarlijke situatie maar vraagt wel om een aanpassing van de installatie.

Storingen
Wat is nog vervelender dan het onverwacht uitvallen van de elektrische installatie? Pas dan ziet u hoe moeilijk het is om een elektricien te pakken te krijgen.
Bij ons beschikt u 7 dagen per week over een 24-uurs servicedienst om u te helpen bij storingen. Wilt u storingen voorkomen, laat dan uw installatie controleren door middel van een ‘APK’ of andere keuring. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

erkend installateur logoInspectie
Laat uw elektrische installatie inspecteren door ons bedrijf.
Wij, als Elektra bedrijf kunnen u keuringen op maat aanbieden zoals:

  • NEN 3140 keuring
  • Gereedschap keuringen